Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според говорителя

...
Днес в строителния бранш в Германия започнаха общонационални стачки. Според говорителя
Коментари Харесай

Строителния бранш в Германия излиза на стачка

Днес в строителния отрасъл в Германия започнаха общонационални стачки. Според представителя на профсъюза дейностите ще стартират в началото в Долна Саксония, до момента в който за на следващия ден са планувани стачки в цялата страна. Това предават от БНР.

Близо 70 000 чиновници на компанията " Deutsche Telekom " също ще се причислят към исканията за увеличение на заплатите. Стачката в началото ще е предупредителна, като съгласно ръководителя на дейностите Паскал Рьокерт досегашното предложение на работодателите надалеч не е задоволително, с цел да отговори на упованията на чиновниците.

" Трябва да има доста оживление в решаващия кръг от договарянията, в случай че желаеме да предотвратим по-дълъг спор ", съобщи Рьокерт.

Профсъюзът упорства за увеличение на заплатите с 12% за към 70 000 служители в цяла Германия и то минимум с 400 евро на месец.

До стачка в строителната промишленост се е достигнало, откакто договарянията за групови трудови контракти са се провалиха. Исканията на профсъюзите са също за изравняване на заплащането в западните и източните провинции на Германия, като все още към 930 000 чиновници работят в строителния отрасъл.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР